top of page

Wat doen wij

Inschrijving

Nadat je voor het eerst bij de arts of de verloskundige bent geweest is het aan te raden op zoek te gaan naar een kraamzorgorganisatie waar jij je prettig bij voelt.

 

Wij raden aan om vóór de 3e maand van je zwangerschap de kraamzorg te regelen. Dit kun je doen door je bij ons in te schrijven.

 

Wij zijn een professionele organisatie met gediplomeerde en zorgzame kraamverzorgenden. Zij houden van hun werk, zijn betrokken en zorgen met plezier voor een mooie nieuwe start van jou en je kindje.

Voeding

Tijdens je zwangerschap is het goed om na te denken over welke voeding jij jouw kindje wilt geven. Misschien is het al duidelijk voor je, maar het kan ook zijn dat je nog twijfelt. In beide gevallen is het goed je erin te verdiepen en te beslissen welke voeding je wilt geven.

 

Bewezen is dat het geven van borstvoeding de beste start is voor je kindje, tevens is het ook goed voor je eigen gezondheid. Als je ervoor kiest borstvoeding te geven, doen wij er alles aan om dit te laten slagen.

Bij Kraamzorg Liefkes hebben we een borstvoedingscoach die je net even die extra begeleiding kan geven die jij nodig hebt.

De kraamverzorgende kan inschatten of dat nodig is en haar zo nodig benaderen.

Als je geen borstvoeding wilt of kunt geven, kun je je kindje kunstvoeding geven. Als je kiest voor kunstvoeding is het belangrijk om een pak babymelkpoeder en een flesje met speentje in huis te hebben. Onze kraamverzorgende zal je ook bij het geven van kunstvoeding alle begeleiding geven die nodig is en je voorlichting geven over de bereiding van de voeding en het geven daarvan.

Bespreek de keuze van de voeding met je verloskundige, bedenk dat je altijd na de bevalling op deze keuze kunt terugkomen. Geef dat aan en we zullen jou bijstaan in de keuze die jij maakt.

Intake

Een medewerkster neemt rond de 30ste zwangerschapsweek  telefonisch contact met je op om een afspraak te maken voor de intake.

 

De intake zal rond de 32e week bij jou thuis plaatsvinden. Tijdens de intake neemt ze de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd met je door en komen ook jouw verwachtingen en vragen aan bod. Daarnaast bepaalt de medewerkster aan de hand van jouw situatie en de behoefte aan kraamzorg het aantal uren kraamzorg.

Tijdens de intake word je door de medewerkster voorbereid op wat je kunt verwachten en zullen de onderstaande onderwerpen besproken worden:

  • uitleg over kraamzorg Liefkes;

  • wat je kunt verwachten van onze kraamverzorgenden;

  • het geven van borst- of flesvoeding;

  • het kraampakket en uitzetlijst;

  • een arbo-check (dit is om er voor te zorgen dat onze kraamverzorgende haar werkzaamheden op een veilige manier kan uitvoeren).

Uitzetlijst

Een goede bevalling en geweldige kraamtijd beginnen met de juiste voorbereiding. Met deze checklist willen wij jou adviseren en helpt jou bij het aanschaffen van spullen die echt noodzakelijk zijn.

 

Bij de geboorte van jouw baby heb je van alles nodig. Het kraampakket is nodig voor jouw verzorging tijdens en na de bevalling, dit pakket krijg je meestal aangeboden of is aan te schaffen bij de zorgverzekeraar. Daarnaast staan er benodigdheden voor de baby op de lijst.

 

Tip: print de lijst uit en vink af wat je al in huis hebt. Heb je hier vragen over: je mag ons altijd benaderen om advies of uitleg hierover te krijgen!

Borstvoedingscoaching

Onze borstvoedingscoach geeft advies over het geven van borstvoeding, ondersteunt de kraamverzorgende en jonge ouders bij vragen en problemen rondom borstvoeding.

 

Onze borstvoedingscoach is opgeleid om verschillende situaties die zich voordoen bij het geven van borstvoeding te beoordelen en passende voorlichting te geven. Mocht zij inschatten dat meer specialistische zorg nodig is bij de borstvoeding heeft zij nauw contact met een lactatiekundige die mogelijk ingeschakeld kan worden.

 
Kinderen

Onze kraamverzorgenden zijn er voor jou, je kindje en jullie gezin. Op een ontspannen manier, waar jij je goed bij voelt, geeft zij haar zorg en helpt jullie aan te sterken.

 

In deze periode komt er heel wat op jullie af en het is dan ook niet vreemd dat je even tijd en rust nodig hebt om bij te komen van de bevalling. Zij zorgt niet alleen voor jou en de baby, maar zij heeft ook oog voor de overige gezinsleden. In haar zorg zal zij jullie allen betrekken bij de verzorging van jullie kindje.

 

Gedurende de kraamtijd zal zij jullie met raad en daad terzijde staan en jullie alles leren over de verzorging van jullie baby. Als er oudere kinderen in het gezin zijn, zal zij hen betrekken bij de zorg voor hun kleine broertje of zusje. Ze kan een spelletje met hen doen, helpt indien nodig bij de verzorging en maakt er een gezellige periode van waar jullie met veel plezier op zullen terugkijken.

bottom of page